tiistai 5. lokakuuta 2010

Riviera Maison

Olen niiiin ihastunut Riviera Maisonin tavaroihin :) Itselläni ei vielä ole ainoatakaan, mutta aivan varmasti tulen niitä itselleni ostamaan. Mieheni teki toivomuksestani RM-mallin mukaisen sängynpäädyn ja se on todella ihana !(aiemmassa postauksessa kuvat siitä)

Selailin yksi päivä Glorian koti -lehteä ja silmiini osui juttu: "Kodin vieraat", missä Riviera Maisonin "luoja" kertoi, kuinka tämä brändi sai hauskasti alkunsa. Voi olla, että te muut RM- fanit sen jo tiedättekin, mutta jos jotain kiinnostaa, niin tässä jutun sisältö:

Tasan 25 vuotta sitten Henk Teunissenillä oli vanhemmilta peritty kukkakauppa Amsterdamissa. Nico Tijsen oli juuri valmistunut floristiksi. Kukkakaupan pito ei oikein motivoinut Henkia. Puolihuolimattomasti hän etsiskeli ideaa laajentaa liiketoimintaa. Aasian-lomamatkalla hän osti kasan ruukkuja.
— En tiennyt miten rahtaan ne Hollantiin, missä ja miten ne myyn. Jotenkin vain päätin ostaa ruukut, hän muistelee.
Ruukut päätyivät kotimaahan ja kävivät kukkakaupasta hyvin kaupaksi. Henk innostui ostamaan lisää tavaraa. Eräältä matkalta mukaan tuli muutama sata puista, jalallista aamiaistarjotinta.
— Niitä ei ostanut kukaan. Yksi oli kaupan ikkunassa, kun kuulin sitä katsovan rouvan kysyvän mieheltään, että mikä tuo on. Mies ei osannut vastata. Kun kerroin heille, että se on aamiaistarjotin, jolla voi viedä kahvin sänkyyn, he ostivat sen heti.
— Päätin maalauttaa jokaiseen tarjottimeen tekstin Breakfast Tray. Sen jälkeen ne loppuivat oitis, Henk kertoo.
Näin syntyi yksi Rivièra Maison -sisustusbrändin tunnusmerkeistä, kauniisti piirretty teksti tuotteen pinnassa. Sanat ovat englantia, ranskaa, italiaa, kieliä joita puhutaan Long Islandilla, Provencessa, miksei myös aiemmin siirtomaina olleissa Aasian valtioissa eli kaikkialla siellä, mistä brändi ottaa tyylivaikutteita.
Nico Tijsen tuli Henkille töihin 20 vuotta sitten. Nykyisin hän on brändin luova johtaja, joka muun muassa suunnittelee mallistojen tekstiilit ja kantaa vastuun myymälöiden sisustuksista. Lippulaivamyymälöitä brändillä on kolme Hollannissa ja yksi Hampurissa, Düsseldorfissa, nyt Helsingissä ja pian myös Oslossa.
— Lontoo, Milano ja New York ovat tähtäimessä, mutta ei aivan vielä. Ehkä noin viiden vuoden kuluttua, Henk pohtii.

Rivièra Maison, Mannerheimintie 2, Helsinki.


Huomenna yritän saada aikaiseksi keittiö-postauksen :)

Ja nyt nukkumaan ja uneksimaan RM ihanuuksista! 
Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Poikkesin vasta viereilulla blogiisi!!
  Ja kiitän vierailustasi !
  Upean sängynpäädyn on miehesi tehnyt..:)))
  Mukavaa tiistaita!!
  Jaana

  VastaaPoista
 2. taburetti Jaana,
  kiitti kun tulit vastavierailulle :)
  Sängynpääty onkin suuri ylpeyteni ;)
  Mukavaa tiistaita myös sinne!

  VastaaPoista
 3. Minäkin tulin vastavierailulle! Sinulla hauska nimimerkki ja blogi - mistä lienee tulevat? Riviera Maison on alkanut minuakin kiehtoa, kiva kun jaoit historiatietoa.

  VastaaPoista
 4. Niinpä, Rm on niin kivannäköistä kamaa! Mikähän siinä niin kaikkiin vetoaa? Viikonloppuna matkaan Helsinkiin ja pääsen taas oikein sinne päämyymälään Manskulle, en malta odottaa!!Suosittelen käyntiä, jos satut menemään pääkaupunkiseudulle, on meinaan taivas!

  VastaaPoista
 5. Marita,
  Kiva kun tulit :) Ovet ovat aina avoinna, ainakin näin viertuaalisesti ;)
  Nimimerkkini tulee jo kaukaa, kun koulussa kolmannella luokalla englannin tunnilla annettiin jokaiselle englanninkieliset nimet ja minä olin Pam, siitä väänsin sitten Päivi nimeäni johdatellen nimimerkiksi Päm ;) Blogin nimi taas tuli lellikki lemmikki chihuahua koiramme nimestä Teddy ja koska monissa tuunauksissani aina sabluunalla kirjoitin Hotel sitä ja Hotel tätä, keksi tyttäreni, että blogisi on Hotel-de -Teddy :))

  Marilla,
  voi sinua onnenpekkaa, esittele sitten blogissasi mitä ihanuuksia löysit, niin tulen "kuolaamaan". Täytyy kyllä joku päivä tehdä retki Manskulle, paksun lompakon kera ;)

  VastaaPoista
 6. Saanko lainata tätä sun juttua Gloriasta joskus kun käyn taas Oslon RM:sta? Maailma on nimittäin niin pieni että Nico on Amsterdamissa asuvan mieheni pikkuveljen erittäin hyvä ystävä ja olemme itsekin tutustuneet häneen sitä kautta.
  Olimme Oslon myymälän avajaisissakin Nicon vieraina...

  Terv. Milli

  VastaaPoista
 7. Milli,
  tottakai saat, sieltähän sen olen Gloriasta nappannut...saattaa olla vieläkin Glorian nettisivuilla arkistossa luettavissa. :)
  Voi hitsi, sulla on sitten varmaan kaikkea ihanaa Riviera Maisonilta....oon kade ;) Kesällä haaveilen, että lähdetään keski-Eurooppaan asuntoautolla ja käytäs samalla Hollannissa heidän liikkeessään :)

  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista