torstai 12. syyskuuta 2013

Ulkoverhoustiilet valkoiseksi

Talomme keltatilli/ruskeasauma ajanjakso on ohi!!!
Saimme vihdoinkin käsiteltyä loputkin talon tiilistä valkoiseksi
 Mies soitti Tikkurilan maalilinjalle ja kyseli vaihtoehtoja. Heillä ei ole ollut paljoa kokemusta ulkotiilien maalaamisesta, mutta neuvoivat käsittelemään tiilet sementtipinnoitteella nimeltä Tikkurilan FinnsecoS. Se on valmiiksi valkoista eikä sitä voi sävyttää. (Vastaavaa ainetta Finnseco KS voi taas sävyttääkin.) Se myydään 25kg säkeissä ja se sekoitetaan veteen. Koostumus on aikkaslailla löysän sementin kaltaista, mutta yllättävän helppoa levittää isolla talopenssellillä. Tiilen kuvio jää kivasti näkyviin. Tiilet on sellaista röpeliäistä, eli eivät siis tasaista. Valmiin seoksen käsittelyaika on n. tunti, eli ei suuria määriä kannata kerralla sekoittaa, jos ei ole useampi sutija ;) Tätähän vois myös telata tai ruiskuttaa. Kokeilimme aluksi telalla, mutta oli varmaan vääränlainen tela kun aine ei tarttunu siihen ja sitten päädyimme sutimaan koko höskän.Talossamme on tiilen lisäksi aika paljon lautaseinää, mutta tiilien osuus on n. 50m2 ja ainetta meni reilu 4 säkkiä, eli reilu 100kg. Mäntsälässä Agri-marketissa säkki maksoi n.45€, eli kokonaiskustannus pensseleineen päivineen tuli n. 300€. Ei paha mielestäni ollenkaan, oon niin tyytyväinen tähän 2000-luvulle pääsyn päivitykseen.
Etupihan puolelta
Uima-allasterassin puolta
Takapihalta
Uima-allasterassin päädystä
Portinpielustolpatkin sudittu valkoisiksi, ai että loistaa :)


Saa kysyä, jos jotain jäi kertomatta, kerron mielelläni :) 
Ja tämä ei ole siis mainos

Koristekaivomme sai kanssa yllättäen uuden värin pintaansa....siitä seuraavassa postauksessa :)

Kivaa loppuviikkoa!

20 kommenttia:

 1. Tosi hyvän näköinen talo! Tuo valkoinen on kans mun lempiväri, mutta tähän ei tosiaan voida edes ajatella, kun autoja menee niin paljon. Johonkin vaaleaan harmaaseen varmaan pädytään.
  Me aloitettiin toissa kesänä noiden puuosien maalamisella :) Sekin piristi ilmettä aika paljon, mutta tiilet pitää kyllä vielä saada "maalattua" ;)
  Meillä tuo nyt jää kuitenkin ens kesälle, kun ei ehditä enää tänä syksynä maalaamaan :/
  Riittikö teillä yks käsittelykerta? Ja vaatiiko tuo muuten toimenpideluvan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tykkään kanssa tooooosi paljon muutoksesta :) Riitti yks käsittelykerta....yritän muistaa talven jälkeen kertoa kokemuksia kuinka kesti talven pakkaset ;) Me asutaan kaavottamattomalla alueella, eli täällä ei ainakaan tartte toimenpidelupaa.

   Poista
  2. Täällä varmaan sitten tarvii, kun ihan keskustassa asutaan. Täytyy tarkistaa asia :)
   Ja kiva, ettei kahteen kertaa tarvi maalata, kun meillä on tuota maalattavaa pintaa aikas paljon :/

   Poista
 2. Hyvältä näyttää. Onko mitään havaittavaa ongelmaa ollut ensimmäisen talven jälkeen?
  Pitäisi myös tiilitalon väriä vaihtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei ole ekan talven jälkeen mitään muutosta, eli hyvin näyttäs pysyvän ;)

   Poista
 3. hei! täällä olisi myös sama projekti aluillaan. Millaista pintaa sait ihan läheltä katsottuna? Pienen kokeiluerän jälkeen tuntuu että mössö on hankala saada näyttämään hyvältä myös läheltä katsottuna:D tai sitten olen liian itsekriittinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Oisko teillä sitten liian paksu mössö. Kyllä mielestäni on katseenkestävä jälki. Siinä vaiheessa kun tasote on vielä jonkin verran kosteaa, voi sitä hieroa ihan sormin niistä kohdin missä se on jäänyt röpelöisen näköisesksi. Kuivittuaan sille ei voi tehdä enää mitään. Ja levitimme sen paksulla sudilla, reiluilla kerroksilla.

   Poista
  2. Ei ole noin rakeisen näköistä. Meillä on Finnseco S-sementtipinoitetta, linkkisi kuvassa näyttäis olevan Finnseco Ks-kalkkisementtipinnoitetta ja työskentelytapa ruiskulla. Tätä meidän tiilissä olevaa sekoitetta levitettiin paksulla pensselillä ja levityksen jälkeen hetken kuivuttua hieroin vielä ihan sormin, jos johonkin jäi jotain röpelöä :)

   Poista
 4. Kiitos, hyvä tietää! En tosiaan ihan ton Tikkurilan KS:n kuvan kaltaista karkeutta haluaisi. Harmi vaan, ettei sitä S:ää saa sävytettyä... Ootko verranut teidän talon väriä Tikkurilan värikartan sävyihin, mitähän se S väriltään vastaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole verrannut, mutta tämä on sellainen kalkin valkoinen, eli ihan valkoinen :)

   Poista
 5. Ok, kiitti, jatketaan pähkäilyä!

  VastaaPoista
 6. Hei, millaisen esikäsittelyn teitte ennen "mössön" levitystä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei minkäänlaista esikäsittelyä. Hyvin on pysynyt jo 2 talvea ilman mitään muutoksia.

   Poista
 7. Hei! Näyttää loistavalta ja meilläkin jotain tällaista tarvitsisi tehdä. Haitteko mitään lupaa muutokselle, millaisella alueella asutte? Ja löytyikö tätä tuotetta ihan paikallisesta rautakaupasta? Meillä olisi kanssa tiedossa kelta-ruskeatiilinen talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos! Asumme haja-asutusaluella, eikä lupaa tarvittu. En osaa kyllä sanoa, löytyykö suoraan rautakaupan hyllystä, luulisin ainakin isompien rautakauppojen valikoimaan kuuluvan. Tsemppiä urakkaan, jos siihen ryhdytte...suosittelen kyllä ihan kympillä :)

   Poista
 8. Moro, kävimme juuri tilaamassa k-raudasta ensimmäisen koe säkin. Hinta tänään noin 45 e säkki vieläkin.Vähän on vielä tieto kesken, KS:ää voi silikaatti pohjustaa maalaamista varten. Tämä S:sä ei ilmeisesti sovellu maalattavaksi, tai en vielä ainakaan tiedä soveltuuko. Kaupoissa on näistä kivipinnotteista aika vähän tietämystä. Mutta tietoa sieltä ja täältä kun yhdistelee, niin eiköhän se siitä :) Hienoa että jaoit meille tämän tietosi, hyvää kesän odotusta.

  VastaaPoista
 9. Kuinka notkeaa tuosta Finnseco S:stä pitäisi tulla veteen sekoitettuna. Oliko sellaista klöntteinä tippuvaa vai aika lirua? Tehtiin koe-erä säkillisestä 7 litraan vettä ohjeen mukaisesti ja tuli kyllä aika paksua, eikä oikein meinannut tarttua kahitiiliseinään, joten jätettiin levittämättä. Kastoitteko pensselin suoraan astiaan vai levitittekö pinnoitteen ensin seinälle laastikammalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suht paksua, mutta paksulla pensselillä levitettävää. Suoraan astiasta. Meillä kyllä tarttui hyvin ja on hyvin pysynyt :)

   Poista