lauantai 16. huhtikuuta 2011

Terden valmistelua kesäkuntoon


Terassin kesäkuntoon laitto alkoi muutama päivä sitten terassin tyhjentämisellä ja lattialautojen pesulla. Keltaiset laudat maalasin tänään valkoiseksi. Ihanan aurinkoinen ja lämmin päivä tänään onkin. Pleksien ansiota terassilla ei tuule ja suojassa lämpötila oli +25c, eli ihan kesäinen ilma. Toukokuun lämpimillä ilmoilla sitten puramme pleksit seinistä. 


Painepesuri laulamaan ja terassin pesua.

Mä vien ainakin tän mun luun piiloon, ettei sitä heitetä roskiin...

 Sanoisko, et raikastusta kokee myös terassikin

Tässä ennen ja jälkeen kuva aidan maalausurakasta. (kuva suurenee klikkaamalla)

Portaalle laitan myöhemmin kukkapurkkeja.

 Rottinkihylly seuraavana valkoiseksi muuntumassa. Hyllyssä tällä hetkellä ruukkuja ja muuta istutussälää.

Mitähän tästä oikeen tulee..terassi ihan mullinmallin mietti Teddy :)

Ruokailuryhmän tuolien kokoamista


Tässä se nyt on. Polyrottinkinen ruokailuryhmä 8:lla käsinojallisella tuolilla pehmusteineen....Tykkään!!! Lisää kuvia, kun kaikki on asettuneet paikoilleen.

Kukat vain puuttuvat risuamppeleista, vielä ainakin kuukauden pitää odotella kesäkukkia.


 Paljon on vielä tekemistä. Uuden isomman ruokailuryhmän takia, terassin katettua osuutta on pakko jatkaa, muuten ei mahdu ryhmä sateensuojaan.  Mutta onneksi vain valokatetta pitää jatkaa, terassia itsessään riittää. Valokatteet muutenkin vaihdetaan kirkkaisiin savunharmaitten tilalle.


Teddy ja mä toivotetaan mukavaa lauantaita kaikelle blogikansalle! <3

34 kommenttia:

  1. Voi että kun tuli mahtava tuosta terassista!!! Tuo valkoinen väri kirkasti ilmettä kyllä kovasti ja tuo ruokaryhmä on aivan mahtava!! Voi kun saisi meidänkin terassin katettua, olisi se vain mahtava juttu!:) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Niin hieno! Ruokailuryhmäki näyttää tosi upealle. Sulla on paljon kaikkia ihania ruukkuja!
    Onko teillä ollut nuo polyrottinkikalusteet terassilla talvellakin? Kun mä mietin et voiko ne jättää talveksi sinne jos on suojaisa paikka?

    VastaaPoista
  3. VOi aivan upea terassi ja mitkä kalusteet!!
    Kaiholla vain katselen..ehkä mekin jonain päivänä päästään ulkopuolta tekemään..

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Tää...Siis... TÄYDELLINEN, IHANA!
    Mä oon ihan sanaton!!!
    Noi kalusteet ja ihan kaikki! Mäki haluun! Miks mä en saa?!!!

    Kivaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
  5. Tosi hyvännäköinen!
    Valkoinen raikasti ja uudet kalusteet on tosi tyylikkäät.
    HIENO!! :)

    VastaaPoista
  6. Vitsi miten hulppea terassi! Ja tykkään tosi paljon tuosta lookista valkoiseksi maalauksen jälkeen. Teddykin taas niin suloinen.

    VastaaPoista
  7. Syysunelma,
    kiitti! :) Valkoinen on kyllä valloittanut kotimme ruskean kera totaalisesti. Katettu terassi on kyllä ihana, siellä kun voi olla kesällä säällä kuin säällä :)

    J,
    kiitti! :) Ruokailuryhmä oli kyllä nappiostos tuonne...sopii kaikki ystävätkin saman pöydän ääreen grillailemaan :) Juu olivat koko talven ulkona, tosin terassi on koko talven katettu kauttaaltaan, ettei lumi pääse sinne. Mutta ovat todella ihnateelliset, kun pelkkä suihkutus puhdistaa pölyt niistä.

    Ruusa,
    voi kiitos! Viime vuonna innostuin polyrottinkisista ja ostimme 2 sohvaryhmää ja tänä vuonna sitten täydensimme ruokailupöytään. :) Terassilla jatkuu meilläkin hommat :)

    Marika,
    hih, ihana olet! <3 Tottakai sä saat, mikset sä sais....;) Olen super happy niistä kaikkinensa :)

    Christina,
    kiitos! :) Totta, valkoinen raikastaa, varsinkin keltaisen...tulee paaljon valoisampikin :)

    Johanna,
    heh, terassi kasvanut ajan myötä koko ajan. Ensin oli vain 3x3, sitten laajeni 3x9 ja sit uima-allas terassi oli omansa muutaman neliön ja lopuks yhditettiin ne kaks terassia ja tänä kesänä katetaan koko höskä kauttaaltaan valokatteella :) Se on meitin kesäolohuone :)
    Teddy: "wuh! <3"

    VastaaPoista
  8. Teillä on kyllä upea terassi ja nuo polyrottinkikalusteet ovat niin ihanat! Ja tuo ruokailuryhmänne, laitahan lisää kuvia kun olette saanut sen kasattua kokonaan. Teillä kun on tuo valokate terassi niin siihen liittyen muutama kysymys, me ollaan suunniteltu kattaa puolet meidän terassista, mutta ollaan mietitty laitetaanko kirkasta vai savunharmaata valokatetta, kumpaa suosittelisit? Suojaako kate kesähelteillä auringon paahteelta? Ja kun talvella katteen päällä on lunta pimentääkö se huoneita joiden ikkunat on katteen alla? Kiitti sulle jos viitsi vastata näihin :)

    VastaaPoista
  9. Ihana terassi, kyllä valkoinen vaan kummasti muuttaa ilmettä. Todella söpöjä kukkaruukkuja sinulla!! Aurinkoista sunnuntaita!! :)

    VastaaPoista
  10. Oi kun oottekun olleet ahkeria! Ja kyllä tulee kaunista! Valkoinen saa ihmeitä aikaan..hih ;)
    Noi pleksit on tosi kätsät..terden käyttöaika pitenee kummasti..
    Ihania yksityiskohtia sulla myös terde täynnä..paljon kauniita esineitä bongailin portailta ja hyllyiltä..ihania! Kynttiläjutskat..vaaka..purkkeja..
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  11. Tosi kiva tuli valkoisella maalilla! Ja uus ruokapöytä tuoleineen on niinkuin ne olis aina olleet siinä ;) Kyllä kelpaa pistää vaikka Wappuna jalalla koreasti...

    VastaaPoista
  12. Voi upeus!!!Ihana terassi!! <3
    Tosi hyvännäköiset kalusteet!!Wau!!

    Kiitos inspiksestä,tänään laitan meidän terden kuntoon!!:)

    VastaaPoista
  13. Aivan mahtava terassi - kyllä kelpaa istuskella ja avata grillikausi! =)
    Onko tuo polyrottinki sellaista huoltovapaata/säänkestävää? Tosi kivat kalusteet :)

    Täällä blogissasi on niin ihania kuvia, että huokailen täällä ihastuksesta edelleen ;)

    Ihanaa ja aurinkoista terassi-sunnuntaita!

    VastaaPoista
  14. Ootpa ollu ahkera ! Ihana iso tosiaan tuo terassi ja mikä sisustus, ihan kuin olohuone !!!
    Ja tähtiä näyttää löytyvän...

    VastaaPoista
  15. Anonyymi,
    kiitos kivasta kommentista! :) Tällä hetkellä meillä on savunharmaat, jotka kyllä jonkin verran pimentävät huonetta jo pelkällä tummuudellaan, lumet siihen ei jää, on sen verran kallistusta. Savunharmaa kyllä suojaa paahteelta ja siksi olenkin itse nyt kahdenvaiheilla vaihtaako kirkkaiksi, että sisällä olisi valoisampaa...kesähelteitä ei niin kauheen pitkään riitä, mutta niinkuin viime kesänä oli helteitä oli kyllä ihana suoja tummemmista katteista :)Olipa vaikeesti selitetty ;) Toivottavasti oli jotain apua :)

    Tinttu,
    kiitti! :) Kukkaruukkuja ja koristeita tullut kerättyä ehkäpä vähän liikaakin, saas nähä mistä kaikki löytävät paikkansa ;) Ihanaa sunnuntain jatkoa! :)

    Liisa,
    juu suti on heilunu niin, että sormessa on jo vesirakkula ;) Pleksit saa olla paikoillaan ainakin toukokuun puolelle. Koko viikon on ollut kauhee tuuli ja pleksit on suojannu terassin täysin, muuten ei olis terdellä viittinyt edes olla. :)
    Samoin, ihanaa sunnuntain jatkoa! :)

    Sally,
    hih, kiitti! Ruokapöytä sen verran kookas, että valokatettua terassia pitää jatkaa :) Joo vappuna vois pitää brunssin ;)

    Niina,
    kiittikiitti! <3 Kiva jos sait inspiksen...kuvia odotellessa ;)

    Vaakku,
    kiitos! :) Grillikausi eilen avattu :) Juu, polyrottinki on just sellaista, suihkutin vaan painepesurilla pölyt pois ja ovat kuin uudet :) Samoin ihanaa, sunnuntain jatkoa! :)

    VastaaPoista
  16. Riitta,
    juu, itsekkin vasta älläsin, et nythän on vasta huhtikuun puoliväli ja mä oon jo terassia täysillä siivoomassa, remppaamassa ja sisustamassa :D Nooh, onpa ainakin ajoissa kesäksi valmis :) Ja todellakin ku on noi valokatteet seinissä, niin terassilla on suojaisaa ja todella lämmintä, tänäänkin +25 ;) Kesäisin se todellakin on meitin olohuone :) Jep, tähtiä takuuvarmasti ja lisää tulee taatusti :D

    VastaaPoista
  17. Onpa kiva tietää et kestävät pakkasiakin :) Tohtii ostaa polyrottinkiset.. Jos joskus saatais se katto ja kaiteetkin valmiiksi ;)

    VastaaPoista
  18. jep, tulin tänne kuolaan teidän ihanaa terassia ja kalusteita!!! terassikuume sen kun kasvaa :D

    VastaaPoista
  19. niin ja hauska toi Teddy ku kantaa luutaan turvaan :D

    VastaaPoista
  20. J,
    jep, hyvin kestävät :) Eipä muuta kuin tsemppiä katto ja kaideprojektiin :)

    S,
    hih ;) Odottelen niin teidän terassien valmistumista, niistä ennakkosuunnitelmiesi pohjalta tulee tosi upeat! :) Ja sit revin niistä kivoja vinkkejä meiän terdelle ;)
    Teddy oli tietty terassitouhuissa mukana =))

    VastaaPoista
  21. Todella upealta näyttää terassinne! Hienosti sopivat nuo uudet kalusteet sinne ja kyllä tuo valkoinen maali kirkastaa ihan minkä vaan :D Ihanaa pääsiäisviikon alkua!

    VastaaPoista
  22. Ihanan näköistä. Ja kyllä todella piristi valkoinen maali terassia kalusteiden rinnalla :) Odotan innolla sitä "viimeistä" lopputulosta :) Hyvä että sulla on ollut siellä karvainen apuri!
    Täälläkin alkoi eilen parvekkeiden suursiivous, ikkunat jne.
    Lämmintä alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  23. Niina,
    kiitti! :) Valkoinen se vaan jatkaa voittokulkuaan ;) Samoin, ihanaa pääsiäisviikkoa! :=

    Jasmiina,
    kiitosta! :) Terassin ilme tosiaan muuttuu vielä paljon, kun ilmojen lämmettyä saadaan kukat ostettua sunmuuta tykötarvetta :) Jep, Teddy on hyvä apuri ;) Voi hitsi, ikkunat tosiaan pitäis kans pestä :S
    Lämmintä pääsiäsviikkoa sinnekkin! :)

    VastaaPoista
  24. UPEA terassi teillä. Mä kans joskus hamas tulevaisuudes vielä hankin tuollaset kalusteet. On ne vain tyylikkäät.

    Todella paljon muuttui kun maalasit valkoiseksi nuo laudat. Vau!

    Mistä tuo ihana "porras-hylly"?
    Tahtoo samanlaisen. :)

    VastaaPoista
  25. Heidi Koo,
    kiitti! :) Tykkään kans tosi paljon polyrottinkisista :) Porrashylly on Hollannista Oldepoort-tukusta, mutta vastaavia olen nähny ainakin muistaakseni Anttilassa :)

    VastaaPoista
  26. Viihtyisä terassi! Ja Teddy on tosi suloinen♥ Aiemmassa postauksessasi sanoit että uuden koiran ottaminen helpottaa surua vanhasta. Ole siitä kyllä täysin samaa mieltä.

    VastaaPoista
  27. Tässä tarkemmin tutkiessani sun terden kuvia huomasin ihanat tekstiilit siellä! (puoli sokeena varmaankin viimeeksi lukasin:S) ihania <3
    ja kuudennessa kuvassa olevat pikku"tilpehöörit", rakastan vastaavanlaisia! :)
    Kysynkin, mistä olet löytänyt noita pikku kastelukannuja ja muita?

    VastaaPoista
  28. Olivieno,
    kiitti! :) Teddy kiittää, wuh! ;) Niinpä, aluks tuntu, että on täysin tunteeton, mut sitten tajus, että ei se sitä takaisin tuo ja uusi pentu sai ajatukset muualle.

    Jasmiina,
    hih, kuvat on ehkä vähän pimeät, ettei niin tarkaan erota. Tähtiähän sielläkin tekstiileissä pitää olla ;) Terden somistelu vasta aluillaan, kaikkea ihanaa sinne tulee laitettua, kun ilmat lämpenee kunnolla :) Pikkuset kastelukannut yms. ostettu mm. Tampereelta Tammertukusta ja kirppareilta :)

    VastaaPoista
  29. Ihanat kalusteet! Aurinkoista pääsiäistä:)

    VastaaPoista
  30. Taikku,
    kiitti! :) Ja samoin aurinkoista pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
  31. Ihana kesähuone teillä! Etsiskelin viime kesänä samantyylistä ruokailuryhmää terassille, mutta nehän oli tietysti kaikki myyty jo loppuun.

    VastaaPoista
  32. Hanna,
    voi kiitos! :) Tämän ryhmän tilasin Huuto.netin kautta Saksalaiselta yritykseltä.

    VastaaPoista
  33. Upea terassi! Tuo lyhtyteline on varmaan ihanan näköinen iltaisin :) ja Teddykin niin vinkeenä <3

    VastaaPoista
  34. Miia,
    voi kiitos! :) En ole vielä illalla laittanut kynttilöitä, kun vasta siirsin sisältä sen terassille (joulun oli valosarja siellä), mutta uskoisin, että on kiva :) Teddy aina mukana kuvauksissa ;)

    VastaaPoista